Отборите на Барселона и Манчестър Сити играят при резултат 2:2 в

...
Отборите на Барселона и Манчестър Сити играят при резултат 2:2 в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Време е за шоу - Барса срещу Сити 2:2

Отборите на Барселона и Манчестър Сити играят при резултат 2:2  в благотворителен мач. Алварес откри за гостите в 22-ата минута, а шест по-късно Обамеянг изравни. Пълния поврат на резултата донесе Френки де Йонг през втората част, а Палмър докара нещата до ново тъждество. 

Срещата  довечера започва в 22:30 часа на стадион „ Камп Ноу ”, а задачата на дуела е събиране на средства за борбата с амиотрофичната латерална склероза.

Всички доходи от мача ще бъдат дарени на фондация, която се бори с подлата болест. Всички билети за мача – над 90 000 – бяха разпродадени.

Всичко най-интересно от мача ще проследим онлайн в Gong.bg:

Първата прелестна опция в мача се разкри пред Пиер Емерик Обамеянг, който се оказа на вярното място още в 3-ата минута, само че изстрелът му отблизо разстояние бе избит от вратаря на гостите. Не бяха минали и пет минути от началото на дуела, когато домакините стигнаха до греда. Новото попълнение Франк Кесие получи в центъра на терена, напредна доста добре и стреля от близо 23 метра, а топката срещна левия непряк дирек.

Резултатът в мача бе открит в 22-ата минута при първата по-интересна офанзива от страна на гостите от Манчестър. Точен за „ жителите ” бе Хулиан Алварес, който се разписа от два метра след комична неточност на вратаря на Барселона Иняки Пеня. След безобидно балонно центриране отляво, Пеня скочи да улови топката, само че по-късно я изпусна право в краката на Алварес, който единствено това и чакаше – 1:0 в интерес на Сити!

А 26-ата минута Жул Кунде бе доста покрай това да подари втори гол на гостите. Бранителят сгреши пред личното си наказателно поле и даде топката на Коул Палмър, който обаче стреля мощно над вратата.

Барселона съумя да изравни след осъществяване на статично състояние. След центриране от свободен удар, защитник на гостите не съумя да почисти добре и топката стигна до Обамеянг, който с удар от въздуха съумя да прати топката в мрежата, макар дребния ъгъл, от който стреля.

В края на първата част Манчестър Сити стигна д директен свободен удар пред вратата на домакините. Рияд Марез се нагърби с осъществяването, само че този път техничарят не съумя и прати топката в стената.  

Втората част стартира с отличен късмет за гостите от Манчестър Сити. След нова неточност в защитата на домакините, Хулиан Алварес на два пъти имаше опция да обстрелва вратата на Барса от няколко метра, само че и в двата случая Пеня бе на мястото си и отрази.

Пеня трябваше да се намесва уверено и при още една обстановка. След отлична контраофанзива на „ жителите ”, Палмър бе изведен отляво и стреля по диагонала, само че вратарят на домакините още веднъж сподели класа и избави.

Барселона стигна до цялостния поврат на резултата още в ответната си офанзива. Френки де Йонг се разписа във вратата на британския отбор след доста груба неточност на Кевин де Бройне. Белгиецът не съумя да комбинира със собствен съотборник на границата на личното си наказателно поле, де Йонг открадна и макар че първият му удар не сполучи, при втория той бе безмилостен.

В 71-ата минута равенството в мача бе възобновено след прелестна офанзива на Манчестър Сити отдясно и прецизен пас към Коул Палмър, който от няколко метра просто подложи крайник и насочи топката в мрежата за 2:2.

LIVE БАРСЕЛОНА – МАНЧЕСТЪР СИТИ 2:2

0:1 Алварес 22'

1:1 Обамеянг 28'

2:1 Де Йонг 66'

2:2 Палмър 71'

Стадион: „ Камп Ноу ”, Барселона

Барселона: Иняки Пеня, Пике, Серхио Бускетс, Феран, Обамеянг, Алба, Кесие, Серхи роберто, Де Йонг, Рафиня, Кунде

Старши треньор: Шави Ернандес

Манчестър Сити: Стефан Ортега, Кайл Уокър, Рубен Диаш, Калвин Филипс, Алварес, Бернардо Силва, Серхо Гомес, Рияд Марез, Фил Фоудън, Коул Палмър, Рико Люис

Старши треньор: Пеп Гуардиола
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР